El cap de setmana ha suposat una ruptura dràstica pel que fa a les temperatures. La baixada dels termòmetres ha constrastat a totes les comarques de la Catalunya Central, el Pirineu i el país en general amb les temperatures que s'hi registraven la setmana passada, amb un anticicló sobre la península. No obstant això, la baixada de temperatures ha quedat lluny del rècord de valors baixos en un mes d'octubre dels últims anys, l'any 2012.

El 30 d'octubre de l'any 2012 la major part de poblacions de la Catalunya Central i el Pirineu van viure la jornada al voltant dels zero graus i van fixar més enllà dels zero graus el valor mínim. Així, per exemple, Manresa va situar els dos positius com a temperatura mínima, però la resta de capitals de la zona central van registrar valors negatius. El nord del Berguedà va arribar pràcticament als cinc sota zero, i als cims els rècords van davallar fins als tretze i dotze sota zero a la Tosa d'Alp i port del Comte respectivament.

A partir d'aquest dilluns, l'obertura de clarianes i l'entrada de vent farà marxar les precipitacions tant de pluja com de neu. Això comportarà un nou descens de les temperatures. A les comarques centrals els valors se situaran entre els dos graus negatius de mínima i els tres de màxima.