L'Ajuntament de Puigcerdà ha adjudicat les obres d'impermeabilització de la placeta Josep Pla a l'empresa Ripoll Oliveras SL per un import de 68.395,25 euros.

Aquesta actuació té com a objectiu principal aturar les filtracions d'aigua que es produeixen al voltant de la plaça de l'Ajuntament i la galeria subterrània que condueix a l'antic Pou de Glaç o Ull de Basilisc.

La mala impermeabilització de la zona provoca que, en èpoques de pluja o neu, l'aigua s'acumuli a la placeta mirador de Josep Pla i acabi tenint un impacte directe sobre els murs d'una de les zones més antigues del nucli urbà de Puigcerdà.

És per aquest motiu que, el passat mes de novembre passat, el consistori de Puigcerdà va anunciar que es faria aquesta intervenció de forma urgent.

El Taller d'Arts és el principal afectat per aquestes filtracions, ja que l'aigua ha creat humitats a les instal·lacions. Per això, l'Ajuntament de Puigcerdà va anunciar que, un cop es col·loquin la tela impermeable i el nou paviment a la placeta, es faran diversos treballs a l'interior del Taller.

Entre les actuacions previstes, es troba una millora en la ventilació, la construcció d'un fals sostre de guix laminat, la millora del paviment de l'interior de l'espai i diverses tasques de pintura.

Amb aquesta actuació, l'Ajuntament pretén garantir l'estanquitat de la plaça, que és al mateix temps la coberta del Taller d'Arts Municipal.

No és el primer cop que l'Ajuntament de Puigcerdà ha d'executar un projecte d'impermeabilització. L'any 2019, el consistori ja va haver de fer millores a la placeta mirador dels Bombers, situada sobre el pàrquing municipal, ja que aquesta també feia anys tenia filtracions i humitats.