El pont del segle XIV de Sant Martí d’Aravó que uneix els termes municipals de Puigcerdà i Guils i suposa una de les vies d’entrada a la capital cerdana pels veïns de la zona estarà tallat al trànsit un període llarg de temps. L’impacte que va rebre fa uns dies a causa de l’accident que hi va tenir un vehicle que circulava a gran velocitat ha comportat en una afectació estructural que en desaconsella la reobertura a curt termini. 

El xoc d’un vehicle que circulava a gran velocitat pel vial que travessa el pont, datat de 1324 però amb una presència molt anterior i inscrit com a monument d’interès cultural, li va provocar desperfectes en els murs superiors del costat nord de la banda de Guils de Cerdanya. En aquest sentit, l’operació d’alliberament del vehicle va requerir la intervenció d’una grua. Arran de l’impacte, alguns dels blocs de pedra que conformen el pont en aquest punt han quedat descol·locades i, segons han explicat des de l’Ajuntament de Puigcerdà, l’estructura se n’ha ressentit. Les obres de reconstrucció del pont requereixen, d’una banda, la coordinació dels ajuntaments de Guils i Puigcerdà i, de l’altra, l’aprovació dels serveis de Patrimoni de la Generalitat a les comarques de Girona atès que es tracta d’un element arquitectònic catalogat. El projecte el tramita el consistori de Guils perquè l’afectació principal és dins el seu terme municipal.  

Es dona la circumstància que el pont de Sant Martí, d’estil gòtic i amb dos arcs per sobre del riu d’Aravó que prové de la vall del Carol, ja va ser objecte d’un projecte de rehabilitació estructural l’any 2016. En aquella ocasió els tècnics municipals van estimar que l’erosió de l’aigua estava malmetent la base del pont i posant-lo en risc, per la qual cosa van construir-hi un encofrat.