Manel ostenta, ara ja, el rècord d'entrades venudes a Manresa en el mínim temps possible: 803 localitats (tota la capacitat del Kursaal) comprades en 14 minuts. Un ple abans de començar en què l'era Internet hi té molt a veure. Com explicàvem en aquest diari (vegeu pàgina 42 del Regió7 d'ahir), la venda d'entrades va començar (a taquilles, per telèfon i per la xarxa) a les 18 h; a les 18.14 h, ja no en quedava ni una. El fenomen Manel arrasa per on passa només amb el nom. El grup barceloní actuarà el 29 de juny al Kursaal i, de moment, aquest serà el seu únic concert al teatre manresà, segons van explicar ahir els responsables de l'equipament.

Si Manel ha fet el rècord, en l'historial de vendes ràpides al teatre Kursaal n'hi ha unes quantes més. Totes elles amb noms plenament consagrats i amb llargues trajectòries artístiques al darrere. Després del quartet barceloní, i amb Internet funcionant com a taquilla a ple rendiment, el més ràpid a vendre totes les localitats ha estat Sergio Dalma per al concert que va oferir ara fa poc més d'un mes a Manresa. A les 11 del matí del dissabte 15 de gener es posaven a la venda les 803 entrades; a les 12.45 h ja s'havien esgotat; en la llista el segueix Lluís Llach. El músic de Verges s'acomiadava dels escenaris i a Manresa ho feia el 10 de març del 2007. En dues hores i mitja (de les 18 a les 20.30 h) es van exhaurir les entrades. L'endemà es va posar a la venda un segon concert.

Manel; Dalma; Llach. El quart en aquesta particular llista de ràpids sospirs és Joan Manuel Serrat. El cantautor va actuar el 20 de març del 2007. Les entrades es van vendre en menys de 3 hores, pràcticament igual que Llach. No va ser possible fer un segon concert. I la cinquena de la llista és una dona, Rosario. Les entrades per veure la petita del clan Flores el febrer passat es van posar a la venda el mateix dia que Sergio Dalma. Van durar 8 hores abans de penjar el cartell d'exhaurides.

I, és clar, en teatre (i abans de l'era Internet) va ser el duet Pera-Moran a La extraña pareja els qui, el 17 de febrer del 1997, van exhaurir en 3 hores les 650 entrades disponibles per veure'ls el 10 de març a la Sala Ciutat. Hi va haver una segona funció.