Manresa reunirà 600 sardanistes aquest dissabte a la Font dels Capellans

Se celebra la 15a trobada de colles sardanistes dels equipaments cívics i comunitaris de Catalunya

Manresa és capital de la sardana aquest 2024

Manresa és capital de la sardana aquest 2024 / EDUARD VEGA

Redacció

La plaça de la Pau del barri de la Font dels Capellans de Manresa acollirà aquest dissabte la 15a edició de la Trobada de Colles Sardanistes dels equipaments cívics i comunitaris de Catalunya que preveu reunir uns 600 participants.

Es tracta dels grups dels diferents equipaments cívics de la Generalitat que durant l’any organitzen cursets de sardanes. Entre les colles participants hi ha la del Casal Cívic i Comunitari Manresa – El Castell; el de Sant Joan de Vilatorrada o el de Cardona.

El repertori estarà format per 9 sardanes i el galop d’entrada. Seran interpretades per la Cobla Jovenívola de Sabadell.

La trobada començarà a les 11 del matí, amb una ballada de sardanes oberta a tot el públic. A continuació, ja amb l’activitat restringida a les colles participants, es farà el galop i les sardanes de lluïment, seguit dels parlaments i el lliurament d’obsequis commemoratius. Cap a dos quarts d’una, altre cop, hi haurà una ballada de sardanes oberta a tot el públic.

La trobada finalitzarà amb el dinar de germanor i un ball a càrrec de Mariona Soldevila Sala.

Manresa, capital de la Sardana

La trobada forma part dels actes del programa de la capitalitat de la sardana, una iniciativa de SomSardana i que aquest 2024 ostenta la ciutat de Manresa a proposta de .Manresa, que està formada per l’Agrupació Cultural del Bages-Foment de la Sardana, el Casal Cultural de Dansaires Manresans i el Grup Sardanista Dintre el Bosc.

TEMES