Els multicines Atlàntida de Manresa, que disposa de tres sales d'exhibició, cessarà la seva activitat aquest divendres per culpa de la davallada econòmica, segons va anunciar ahir l'empresa Espectacles Padró Cabot SL en un comunicat. Dos mesos després que tanqués al públic la sala 1 pel que aleshores es va atribuir a un problema en l'aire condicionat, arriba l'anunci d'una decisió que concentrarà les projeccions a Bages Centre, on el proper mes de setembre es procedirà a instal·lar el sistema digital a totes les sales, segons afirma la mateixa nota.

"A ningú li sap més greu que a mi", va manifestar ahir Jordi Padró, conseller delegat de la firma gestora d'Atlàntida. La cadena de fets dels darrers temps -tancament d'una sala, suspensió de sessions golfes i reducció dels dies d'obertura al públic- feia témer una decisió causada per "la constant davallada de públic experimentada els darrers anys, i de forma més palesa els darrers mesos". Segons el comunicat, el descens del taquillatge "ha provocat que els resultats d'explotació hagin estat negatius i insuficients per al manteniment de les instal·lacions", i afegeix que tal situació "sens dubte s'hagués vist agreujada a partir del proper 1 de setembre, amb motiu de la pujada de l'IVA del 8 al 21 % en el preu de les localitats".

El comunicat fa esment de la condició "temporal" de la clausura de l'activitat cinematogràfica en les tres sales, un aspecte que el mateix Padró va remarcar en assenyalar que "si el mes que ve convingués fer-hi cine, no hi hauria cap problema". En aquest sentit, el conseller delegat d'Espectacles Padró SL va negar que les sales hagin d'anar a terra i s'hi ubiqui un altre tipus de negoci en el seu lloc. La nota s'encomana a "l'evolució del sector" cinematogràfic per decidir el destí de l'Atlàntida.

El document continua dient que "lamentem que amb aquesta decisió, motivada únicament i estrictament per qüestions econòmiques, es perdin aquestes sales de projecció al centre de la ciutat que per l'empresa han tingut sempre una consideració especial". Atlàntida va obrir portes el 27 d'agost del 1977 quan el passeig Pere III encara tenia el nom franquista de Paseo de José Antonio. Curiosament, ahir es complien 35 anys d'aquesta fita, que va viure un segon capítol el dijous 16 de juny del 1988 amb la inauguració del complex de multicines, que sumava tres sales més a la que ja hi havia. En total, els multicines sumaven 2.246 butaques per al públic.

Segons va apuntar Padró, ara caldrà reorganitzar la graella de Bages Centre per fer-hi encabir les sessions de versió original que tenen lloc cada dilluns a Atlàntida. En canvi, el tancament no suposarà cap daltabaix per al Festival de Cinema Negre, que fa unes quantes setmanes va anunciar la seva suspensió per intentar renéixer l'any que ve en la modalitat on line a la xarxa Internet.

Digitalització a Bages Centre

Espectacles Padró SL va aprofitar el comunicat de defunció de l'Atlàntida per anunciar que "el proper mes comença la instal·lació a totes les sales del Bages Centre del nou sistema de projecció digital que garanteix la màxima qualitat de visionat i so". Actualment, segons va explicar Padró, hi ha dues sales habilitades amb aquesta capacitat tecnològica, que "requereix una inversió molt gran". Entre les prestacions que el centre ofereix als espectadors hi ha les retransmissions de funcions d'òpera en alta definició, així com les pel·lícules que es roden en el format 3D (tres dimensions).