Ahir Ca la Samsona va rebre al seu assolelt jardí un grup de gent valenta i atrevida. Tot i els moments difícils, hi ha persones que s'embranquen a crear una editorial, i per si això no fos poc, de poesia. Són Laia Noguera i Esteve Plantada, tots dos poetes, impulsors de l'editorial Terrícola, ubicada a Granollers. S'estrena amb tres poemes de tres autors: Carles Hac Mor, Meritxell Nus i Jordi Valls Pozo, dins d'una col·lecció que han batejat amb el nom d'Infinitesimal. Terrícola és un nom que els agradava perquè fa referència a la terra, i a la vegada a l'espai, l'univers, van explicar. "És com acceptar que som part de la Terra", va dir Laia Noguera. Volar tocant de peus a terra. "Hem fet l'editorial per editar el que nosaltres volíem, el que ens venia de gust".

Terrícola té ganes de fer coses amb cura, proximitat i delicadesa. Això fa que la impressió tingui un format molt especial: una cartolina de cotó desplegable, amb un disseny sobri basat només en la tipografia. La particularitat és que, un cop llegit el poema, es pot estripar i enterrar. Si els fragments resultants s'enterren i es reguen durant la primavera, naixeran margarides, fent referència a l'efemeritat de la poesia. Poesia amb ganes d'arrelar, de créixer, per després inspirar i formar part del paisatge.

Després de la presentació, el poeta manresà Santi Rufas va sortir abans dels autors a dir unes paraules. "Els poetes ja vivíem en la precarietat, de manera que amb això de la crisi ens sentim com un peix a l'aigua", bromejava. Tot seguit, Jordi Valls i Meritxell Nus van recitar part de la seva obra, ja fos l'editada per Terrícola o altres poemes. Carles Hac Mor no va poder ser a l'acte d'ahir per una malaltia, però el poema de la seva plaquette va ser llegit per Catalina Girona. Els responsables de l'editorial també van anunciar que el mes de maig editarà de nou, aquest cop en format de llibre, un poemari de l'autor Lluís Calvo, anomenat Llegat rebel.