Bona música, solidaritat i, sobretot, moltes ganes de passar-ho bé. Aquests són els tres ingredients que es van trobar, dissabte a la nit, sobre l'escenari de la sala Stroika, amb motiu del concert en benefici de la campanya de Creu Roja per comprar joguines per als infants de famílies en una situació econòmica complicada.

En total, la iniciativa organitzada per les delegacions de l'entitat a Manresa, Cardona, Sallent i el Moianès va recaptar uns 800 euros. La xifra prové íntegrament de la recaptació les entrades, posades a la venda a un preu simbòlic de 5 euros. Amb aquesta quantitat, els responsables de Creu Roja esperen poder adquirir joguines noves de cara a la campanya de Reis d'enguany, ja que, com ahir resumien, "tots els nens i nenes tenen dret a poder estrenar jocs".

L'apartat musical de la nit el va posar el grup de versions Los Pachucos, que va servir un còctel festiu a base de cançons àmpliament conegudes per un públic d'allò més heterogeni que va omplir més de la meitat de la sala. Així, al llarg de la nit, la banda va atacar hits de tota mena d'artistes com Sopa de Cabra, Ska-P, Europe, o un medley final en el que van sonar des de Fangoria fins Formula V.

D'aquesta manera, el concert de dissabte va recuperar, per unes hores, l'esperit del tradicional concert Rock'n'Reis que Creu Roja organitzava anualment per aquestes dates nadalenques i que esperen poder reprendre de cara a l'any vinent.

Malgrat que el concert ja hagi passat, la campanya de recollida de joguines noves de Creu Roja seguirà oberta fins a principi de gener. Les joguines es podran deixar al local de l'entitat o al carter reial que està instal·lat a la plaça Major.