'La Isla Mínima' i 'El Niño' acaparen les nominacions en la 29a edició dels Premis Goya, que la seva gal·la se celebrarà dissabte que ve 7 de febrer a Madrid. 'La Isla Mínima' ha aconseguit 17 nominacions i 'El Niño' ha aconseguit 16, desbancant a 'Mar Adentro' que era, fins el moment, la cinta que major nombre de nominacions havia aconseguit, amb 14.

L'actriu Marian Álvarez, guardonada amb el Goya a millor interpretació femenina protagonista pel film 'La Herida', Blanca Suárez i Kike Maíllo han estat els encarregats de desvetllar el nom dels candidats a rebre algun d'aquests guardons, els més importants del cinema espanyol.

Han estat acompanyats pel president de la institució, Enrique González Macho, i la notària Eva Sanz, per donar a conèixer qui són els aspirants a les 28 categories que integren els Goya d'aquesta convocatòria, als quals se suma el Goya d'Honor que rebrà Antonio Banderas.

En l'edició 2015 s'han presentat 109 pel·lícules, de les quals 64 són de ficció, 42 són documentals i quatre d'animació. També s'han presentat 15 cintes iberoamericanes, 117 llargmetratges europeus i 34 curtmetratges.

La Festa de Nominats se celebrarà el 19 de gener en els Teatres del Canal de Madrid, i el lliurament de guardons tindrà lloc el dissabte 7 de febrer, en el transcurs d'una gala que tindrà lloc al Centre de Congressos Príncep Felipe de l'Hotel Auditorium de Madrid, conduïda per l'actor i monologuista Dani Rovira sota la direcció de Juan Luis Iborra i la producció executiva d'Emiliano Otegui.