Segueix-nos a les xarxes socials:

La Generalitat revisa peces d'un lot de Ràfols-Casamada que no es va vendre

Dos paradistes dels Encants de Barcelona van comprar el material a les hereves del pintor

La Generalitat revisa peces d'un lot de Ràfols-Casamada que no es va vendrearxiu/marina riera (ACN)

Tres funcionàries de la Biblioteca de Catalunya van començar a revisar ahir la documentació del pintor català Albert Ràfols-Casamada, que estava pendent de posar-se a la venda als Encants de Barcelona i que es va immobilitzar en detectar-se que els llibres i l'arxiu de l'artista havien aparegut en aquest mercat de segona mà. Segons va assenyalar a Efe una de les bibliotecàries, s'estan revisant llibres, fotografies, quaderns amb apunts, cartes i altres objectes per intentar fer una radiografia del contingut de les deu caixes de cartró que componen un dels dos lots que van comprar dies enrere en una subhasta Mohammad Essafi i Jamal Graia, per vendre'ls al mercat barceloní.

Dissabte va aparèixer en una parada dels Encants gran part de la biblioteca i l'arxiu del pintor i poeta Albert Ràfols-Casamada i de la seva vídua, Maria Girona, morta el 2015, que van ser comprats dissabte per un col·leccionista privat, Enric Palmitjavila, bibliòfil i habitual comprador d'aquest mercat, en adonar-se de quina era la seva procedència. La venda dels objec-tes del pintor la va donar a conèixer el capelladí Joan Pinyol, que va conèixer Ràfols, vinculat a la localitat anoienca, a les xarxes socials i va ser així com va arribar a coneixement del departament de Cultura de la Generalitat que el fons documental d'aquest artista català d'avantguarda de la segona meitat del segle XX s'estava venent.

Essafi i Graia, que van adquirir el fons documental de les hereves del pintor, estan donant totes les facilitats perquè la Generalitat revisi les caixes en el seu magatzem del carrer Enamorats, encara que, segons van declarar a Efe, "nosaltres ens dediquem a comprar i a vendre i hauran de fer una oferta i pagar per tot el que els pugui interessar, perquè tot està a la venda". El que la Generalitat no vulgui adquirir, ho volen vendre en el seu conjunt al mateix comprador i ja estan oberts a rebre ofertes, perquè, insisteixen, es dediquen a comprar i vendre.

Prem per veure més contingut per a tu