Segueix-nos a les xarxes socials:

Esquius i Villarreal homenatgen el teatre en majúscules

El projecte Tendències porta 150 persones al Conservatori, que gaudeixen de representacions en llocs inèdits

L'emblemàtic Conservatori de Manresa ha vist representar centenars de funcions, però segurament mai fins ara no s´havien pogut veure des de llocs que no fossin la platea o el galliner. Aquest dissabte, en canvi, els 150 espectadors que van respondre a la crida del projecte Tendències, impulsat per Regió7, no van ni trepitjar el pati de butaques. El que van fer va ser gaudir d´un recorregut en què van descobrir les entranyes del vell teatre i van presenciar accions teatrals des de llocs tan poc habituals com els camerinos, els passadissos interns o el mateix escenari.

Els bagencs Roc Esquius i David Villarreal, guanyadors del tercer Tendències, van ser els encarregats de transformar de dalt a baix el Conservatori, amb un simple objectiu, complert de forma reeixida: homenatjar el teatre (gènere i edifici) i, alhora, sorprendre el públic. Per fer-ho, van tenir el suport d´El Galliner, Kursaal, Stroika, Konvent, Cineclub i Platea Jove i, és clar, dels actors de les seves companyies, Dara (del surienc Esquius), que va representar un esqueix de l´obra El Catalon d´una nit d´estiu, i Bah Teatre (del navarclí Villarreal), que va estrenar la micropeça Exfamosos.

La iniciativa proposava un cir-cuit obert a través de càpsules musicals i teatrals. L´acció va començar al vestíbul i, en grups de quinze, va dur els espectadors al quart pis, des d´on van gaudir d´una perspectiva per a molts inèdita del vell teatre de ferradura. Seguidament, eren conduïts fins a un passadís, on una actriu glossava el gènere del teatre i evocava les emocions que causa a intèrprets i espectadors. Acte seguit, el públic baixava al primer pis, des d´on van presenciar una performance de signe contrari: un home assegut sol a la platea remugava a una parella imaginària, tot dient-li que, per a ell, el teatre no li aportava res en especial. A continuació, els espectadors eren conduïts fins als camerinos, on una actriu s´empolainava davant del mirall tot cantant els sentiments que li causava la seva professió.

Finalment, el públic era conduït a l´interior de l´escenari i, un cop tots els espectadors van haver ocupat les cadires, van gaudir del nou muntatge Exfamosos, que va posar a escena una divertida comunitat de veïns habitada per personatges de cançons com El senyor Ramon, La Maria de l´ull viu i Marrameu torra castanyes, amb un final sorprenent. Acabada l´obra, va començar la peça següent, El Catalon d´una nit d´estiu, al costat mateix del teló, una divertida i original proposta on els protagonistes conversaven rimant les paraules, arran d´una aposta d´un d´ells per intentar formar part d´un grup de reggaeton en català.

Prem per veure més contingut per a tu