Segueix-nos a les xarxes socials:

Cineclub Manresa projectarà demà a la Plana de l'Om la pel·lícula «La reconquista», de Jonás Trueba

La cinta parla del relleu que agafa el primer amor en el desenvolupament posterior de les persones

Cineclub Manresa projectarà demà a la Plana de l'Om la pel·lícula «La reconquista», de Jonás Truebafotografia promocional

En el marc de la seva programació habitual, Cineclub Manresa projectarà demà diumenge la pel·lícula La reconquista, dirigida per Jonás Trueba. La projecció tindrà lloc a partir de les 18.30 h a l'auditori de la Plana de l'Om, i amb entrades a 5 euros.

L'amor adolescent, el primer, pot marcar-nos definitivament? Jonás Trueba creu que sí. Aquest realitzador espanyol és un romàntic empedreït, un idealista confés, que s'alça com el membre més talentós, arriscat i genuí d'una de les nissagues il·lustres (fill de Fernando, nebot de David) del cinema ibèric

La reconquista s'inicia amb el misteriós retrobament de Manuela i Olmo. Què va succeir en el seu passat? El seu quart llargmetratge, després dels esplèndids Los ilusos i Los exiliados romànticos, confirma Jonás com el director més afrancesat del panorama espa-nyol actual. Ens embolcalla amb un minimalisme tènue i depurat, en què l'artifici dramàtic està reduït a la mínima expressió i la càmera explora delicadament els sentiments dels personatges i es concentra, eliminant qualsevol tendència a la grandiloqüència i el subratllat, en el poder essencial dels petits gestos, les mirades fugisseres i les melodies tendres.

El seu principal (i més audaç) encert rau en l'estructura narrativa, en què el passat adolescent (decisiu) de Manuela i Olmo ocupa el darrer segment de la pel·lícula, on el petit Trueba assoleix el punt més àlgid, emotivament i qualitativament. Una alenada d'aire fresc.

Els actors Itsaso Aran, Francesco Carril i Aura Garrido formen el trio protagonista d'aquesta cinta espanyola estrenada durant el 2016 i que té una durada total de 108 minuts.

Prem per veure més contingut per a tu