La consellera de Presidència i portaveu del Govern de Catalunya, Neus Munté, presidirà avui a Manresa la gala de lliurament dels Premis Regió7.

La consellera estarà acompanyada de l´alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, en aquest acte a través del qual el diari i els seus lectors expressen el seu reconeixement a persones, col·lectius, empreses o institucions de la Catalunya Central que se n´han fet mereixedors per les seves obres i les seves actituds.

Els qui hagin confirmat la seva assistència, entre els quals nombroses personalitats d´aquestes comarques, tenen una cita a les vuit del vespre a l´auditori Plana de l´Om de la ciutat de Manresa

En la gala es lliuraran tant els premis decidits pels lectors en votació com els guardons temàtics atorgats per un jurat. Els primers són el premi Estrella, de caràcter positiu, per a l´entitat El Galliner, i l´Estrellat, que té un to de crítica, a Monbus, que gestiona l´autobús de Manresa a Barcelona.

Els premis temàtics són per a Xavier Obradors (Ambaixador), Román Montañez (Esport), ProMotor (Empresa). Hospital transfronterer de la Cerdanya (Actius socials), Josep Rueda (Menció Actius Socials), Mireia Pintó (Cultura) i Xavi Rosiñol (Comunicació).

A més a més, es lliurarà l´encàrrec del projecte Tendències, pel qual Manel Camp, compositor i pianista de jazz de Manresa, i Maria López, rapera de Berga, elaboraran junts un tema que mescli jazz i rap en català i el presentaran en directe en un concert únic.