L'any 1957, el matrimoni afroamericà format per William i Daisy Meyers va decidir instal·lar-se a viure en un barri dels afores a Pennsilvània, una decisió aparentment anecdòtica si no fos pel fet que el barri estava habitat majoritàriament per famílies blanques de classe mitjana i alta. En un ambient on la discriminació racial estava a l'ordre del dia, els Meyers ben aviat es van veure sotmesos a tota mena d'amenaces i coaccions perquè marxessin d'allà, episodis narrats en el documental que la seva pròpia filla va filmar aquella mateixa època amb el nom de Crisis in Levittown.

A final dels anys vuitanta, els germans Coen van començar a elaborar un guió que partia d'aquesta història real, però les circumstàncies van fer que aquell relat quedés en un calaix fins ara, quan l'actor i director George Clooney es va interessar a dur-lo finalment a la gran pantalla després d'haver-ne vist també el documental.

El resultat de tot plegat és Suburbicon, un film que mescla les inquietuds socials i polítiques que sempre ha mostrat Clooney (des del seu debut amb Confesiones de una mente peligrosa fins a Los idus de marzo i passant per Buenas noches, y buena suerte) amb el to sovint passat de voltes dels germans Coen (i sobretot que tenien a final dels anys vuitanta, amb títols com Arizona Baby), per rematar-ho amb un rerefons de cinema negre en el moment en què un assassinat passa a primer pla del relat. D'aquesta manera, el contrapunt al matrimoni Meyers el portaran la parella formada per un agent d'assegurances anomenat Gardner i la seva dona, Rose, els quals aparenten totes les virtuts dels blancs de classe alta que habiten al barri però que ben aviat mostraran el seu rerefons més venjatiu i carregat de prejudicis.

Mentre Matt Damon i Julianne Moore s'encarreguen de donar vida a aquesta darrera parella (i Moore doblement, ja que també interpreta la germana bessona de la Rose), en el repartiment de Suburbicon també apareixen Óscar Isaac, Leith M. Burke ( La vida en piezas, Eastsiders) i Glenn Fleshler ( El año más vio-lento).