27 de desembre de 2017
27.12.2017
40 Años
40 Años

Un musical al Kursaal per recaptar fons pel nou Hospital de Dia d'Oncologia

Les representacions de 'Dolly, una dona exasperant' tindran lloc el 2 de gener a les 5 de la tarda i a les 9 del vespre

27.12.2017 | 15:25
Foto de l´espectacle ´Dolly, una dona exasperant´.

Una setantena d'actors i actrius pujaran a l'escenari del Teatre Kursaal de Manresa de forma desinteressada per representar 'Dolly, una dona exasperant'. L'espectacle és una iniciativa de Manresa Teatre Musical, el mateix Teatre Kursaal i la Fundació Althaia, amb el suport de la Fundació Universitària del Bages, amb l'objectiu de recaptar fons pel futur Hospital de dia d'Oncologia i Hematologia d'Althaia. El musical es va estrenar el 1964 als Estats Units i és un cant a la vida, a la broma, a l'amor i a l'esperit juvenil. L'obra és un clàssic de l'època daurada de Broadway i un dels musicals més famosos i populars dins la cultura americana. La que es podrà veure al Kursaal és la primera adaptació en català de l'obra. Les representacions seran el proper 2 de gener en una doble funció a les 5 de la tarda i a les 9 del vespre i les entrades valen 15 euros.

'Dolly, una dona exasperant' posarà damunt l´escenari una setantena d´artistes per presentar la història de l´agent matrimonial Dolly Levi, una dona xafardera i embolicaire. Els seus tripijocs i la recerca de l´amor són el fil conductor de les diferents escenes, carregades d'optimisme, bon humor i vitalitat, amb números musicals multitudinaris i una posada en escena colorista. En destaca la gran qualitat de la banda sonora i el tema que dona nom a l´obra original 'Hello Dolly!', insígnia del jazz dixieland.

Amb aquesta obra, el Manresa Teatre Musical, el Teatre Kursaal i la FUB se sumen a la companya 'Posem-hi el cor' que Althaia està duent a terme per recaptar fons que permetin finançar el projecte del futur Hospital de dia d'Oncologia i Hematologia.

El nou hospital de dia s´ubicarà a la planta 0 de l´Hospital Sant Joan de Déu de Manresa i donarà servei a la població de referència d´Althaia, que és de prop de 260.000 habitants de les comarques del Bages, Berguedà, Solsonès, Moianès i Cerdanya. Segons han explicat en un comunicat, la humanització dels espais serà un element més de l'atenció integral al malalt oncològic que ja s'està donant actualment i que inclou el servei d´atenció continuada; tractaments com la quimioteràpia, radioteràpia o tractaments personalitzats; la unitat de recerca; l´atenció psico-oncològica; la unitat de càncer familiar, assessorament dietètic i activitats d´autocura.

Les noves instal·lacions permetran incrementar els espais per tal que els pacients afrontin el tractament de la malaltia en un entorn de més confort i calidesa. Així, es passaran dels 231 metres quadrats actuals de superfície a 824 metres quadrats, cosa que significa que cada pacient disposarà de 31 metres quadrats enfront els 9 actuals. El nou hospital, a més, disposarà de llum natural, d´espais més amplis amb major calidesa i confort; de zones que facilitin tant la interacció entre usuaris quan ells ho desitgin com la intimitat quan ho necessitin, i s´augmentarà el nombre de llits per a malalts, passant dels 8 llits i 12 butaques actuals a 10 llits i 19 butaques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.