Prop de 350 cantaires de diverses formacions corals de gent gran de Manresa i el Bages participen al projecte Canta Gran, que per quart any consecutiu acull el Kursaal. Es tracta d'un projecte participatiu impulsat des de l'Auditori de Barcelona adreçat a gent gran que preparen un espectacle per estrenar-lo dalt de l'escenari.

Al Kursaal, els cantaires han assajat 3 dies del mes de gener per preparar el concert d'aquest diumenge, 4 de febrer, en doble sessió, a les 12 h i a les 18 h, amb aproximadament 170 cantarires per funció. Enguany el concert de les 12h comptarà amb els participants dels Tallers de cançons de l'Ajuntament de Manresa, dirigit per Pep Torras, dels barris de la Font, la Balconada, Vic-Remei, Crta. Santpedor, Pl. Catalunya, Valldaura, Escodines i el Xup; a més de la Cor de Calders. La sessió de la tarda, a les 18h, tindrà com a cantaires els membres de la Coral Harmonia del Casal de la Gent Gran de Manresa, la Coral Amistat de Cardona, la coral Les veus de Castellnou de Bages i els Tallers de cançons dels barris de Mion, Cots, Guix i Pujada Roja; i al Cor Obert del Consorci de Normalització Lingüística de Manresa. La direcció musical anirà a càrrec d'Oriol Castanyer i Montserrat Meneses. Els arranjaments són de Dani López i l'adaptació de les lletres al català és del manresà David Pintó.

Aquest any els cantaries oferiran alguna de les músiques més representatives del music-hall. De la mà de la Mone, i amb músics en directe, viatjaran des dels cabarets internacionals més seriosos fins a casa nostra, a les cançons més properes i picants del Paral·lel. L'equip artístic es completa amb Laia Molins, ballarina de claqué.

Canta Gran! és un projecte participatiu per a la gent gran. Es tracta d'un programa específic que sorgeix directament de les polítiques de benestar social i que pretén promocionar una imatge positiva de la gent gran, incrementar el seu rol actiu, que participin plenament a la societat i que el seu valor repercuteixi en altres generacions.

Les entrades, que tenen un preu únic de 8 €, es poden comprar a les taquilles, per telèfon (93 872 36 36) i per internet a www.kursaal.cat.