El manresà Valentí Oviedo (1977) és el nou director general del Liceu. El patronat de la Fundació del Liceu el l'ha ratificat aquest migdia com a substitut de Roger Guasch. La comissió executiva del Gran Teatre del Liceu ha escollit el gestor cultural manresà i membre del consell assessor de Regió7 a partir d'un concurs públic engegat el gener en el qual s'hi havien presentat 42 candidatures. La plena incorporació al càrrec està prevista per a primers de maig.

El juny del 2016, Oviedo va ser nomenat gerent de l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub), càrrec que ha exercit fins ara i on va arribar després de ser al capdavant, des del 2013, de la gerència del Consorci de l'Auditori i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Prèviament, Oviedo va ser el gerent del Teatre Kursaal de Manresa des del 2008 al 2013.

El manresà és llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i té formació directiva en MBA, IESE i el postgrau en Control de Gestió. Ha col·laborat com a docent en Finances i Màrqueting en el Màster de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), i ha estat membre de la junta de l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural, i de l'Associació Cultural El Galliner de Manresa.