Segueix-nos a les xarxes socials:

El Campus Gospel de Rajadell convida dues reconegudes veus de l'escena afroamericana

?Linda Tillery i Terrance Kelly participaran en la 14a edició d'un festival amb quaranta del centenar de participants vinguts de França

El Campus Gospel de Rajadell convida dues reconegudes veus de l'escena afroamericanasalvador redó

Amb un centenar d'inscrits, una quarantena d'ells vinguts de França (de la zona dels Alps i de Perpinyà), el Campus Gospel de Rajadell presentava ahir una catorzena edició amb dos noms de prestigi de la música afroamericana: els californians Linda Tillery, que torna al festival bagenc després de vuit anys amb The Cultural Heritage Choir, i Terrence Kelly, director de l'Oakland Interfaith Gospel Choir. Ambdues veus compartiran escenari a la plaça de l'Església, centre neuràlgic del festival i d'un poble de 640 habitants. El cartell musical es completarà amb el grup de Baltimore Singing Sensations Youth Choir, un cor de joves de 10 i 18 anys, referent de la integració social a través de la música, i l'actuació conjunta, per primer cop, d'Esclat Gospel Singers & Esclat Junior.

Tot i que hi ha campusins que repeteixen, quasi la meitat dels inscrits s'estrenaran en el Campus Gospel de Rajadell, i això és «bàsic» per «renovar i dotar d'aire nou el festival», explicava ahir Ramon Escalé, director del certamen i d'Esclat Gospel Singers, cor promotor de la iniciativa. La mitjana d'edat enfila la cinquantena. Però el certamen bagenc no oblida els més petits i proposa per setè any el Mini Campus, per a nens i nenes de 6 a 12 anys, diumenge al matí i impartit per Laia Badrenas.

Amb un pressupost que volta entre els 40 i 50.000 euros, que surten d'una aportació de l'Ajuntament de Rajadell (20.000 euros) i de la suma de les inscripcions dels campusins, les paradetes i les entrades als concerts, el 14è Campus Gospel es farà del 6 al 8 de juliol gràcies a la implicació dels seus promotors, Esclat Gospel Singers i el poble de Rajadell. Com explicava ahir el regidor de Cultura, Joan Carles Lluch, la paraula «consolidació» ha quedat curta: «avui dia, Rajadell sense el Campus Gospel ja no seria el mateix poble». La idea que subjau, explicada per Escalé, i subratllada pel mateix Lluch, és que el festival busca cada juliol «no enquistar-se». Enguany es recuperarà un taller de tècnica vocal que impartirà Olga López i que se centrarà en el mètode Voice Craft, desenvolupat per Jo Estill per millorar el rendiment de la veu. També oferiran tallers els caps de cartell del festival: Linda Tillery (gòspel d'arrel des de Califòrnia), Hollie Hood-Mincey, fundadora i directora del grup Singing Sensations Youth Choir (gòspel contemporani des de Baltimore) i Ramon Escalé (amb una sessió d'improvisació col·lectiva).

El campus mantindrà les novetats estrenades l'any passat, com la festa de benvinguda del dijous a la nit -«una mena de foc de camp passat pel gòspel», diu Escalé-, el Show Your Gospel -un escenari obert als campusins- i el Sunday Service, una aproximació al servei religiós, que es farà en plena natura i amb les veus de Linda Tellery -la figura de referència d'aquesta edició- i Terrance Kelly. Perquè, com ahir remarcava Escalé, «el Campus no és només cantar. No podem oblidar la dimensió social i espiritual que hi ha darrere del gòspel». Un «esperit de comunitat» que es reflecteix en la convivència que s'estableix entre «la gent del poble, els campusins i els membres d'Esclat Gospel Singers», apuntava Àlex Mazcuñán, ànima del certamen. El poble de Rajadell habilita per als campusins una zona d'acampada i una sala a les antigues escoles amb lliteres, i diferents particulars ofereixen casa seva als músics.

Prem per veure més contingut per a tu