La desena edició del Cerdanya Film Festival-Festival Internacional de Cinema de Cerdanya, que se celebrarà entre el 3 i l'11 d'agost, ha engegat el període de recepció de pel·lícules fins al 31 de maig. I, aprofitant l'efemèride, l'equip del festival ha renovat completament les bases del concurs, ha regulat les categories i ha introduït nous premis i dotacions econòmiques. L'any passat, el Festival Internacional de Cinema de Cerdanya va batre rècords en tots els àmbits: espectadors, 2.300; films presentats a concurs, 1.293; films projectats, 161; i sessions de projecció, 44, que van cobrir totes les franges horàries. També va sumar més patrocinadors i professionals acreditats.

Amb les noves bases es classifiquen les categories de pel·lícules en tres tipus: curtmetratges de menys de 60 minuts; llargmetratges de més de 60 minuts i documentals de qualsevol durada. Així mateix el festival introdueix nous premis. S'atorgaran tres guardons principals: Millor Curtmetratge -seguirà votant el públic en directe-; Millor Llargmetratge i Millor Documental, cadascun d'ells dotats amb 700 euros i un trofeu del festival. També s'atorgarà un premi secundari a cadascuna de les anteriors categories: Premi Curtmiratges a una directora jove menor de 30 anys; Premi Mirada Social a un llargmetratge sobre temàtica social; i Premi Memòria a un documental que treballi algun aspecte relacionat amb la memòria històrica, tots ells premiats amb un trofeu. A més a més, es mantindran els premis tradicionals del festival a millor Film en Català; Millor Direcció; Millor Guió Original; Millor Banda Sonora; Millor Muntatge; Millor Fotografia i Millors Actor i Actriu.

La inscripció dels films es pot fer per tramesa postal, a mà o per mitjà de les següents tres plataformes: www.clickforFestivals.com; www.festhome.com; www.filmfreeway.com. El certamen cerdà és un festival adherit a Catalunya Film Festivals i a Costa Brava-Girona Festivals i està organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya i la Cerdanya Film Commission.