Les dues pel·lícules triomfadores dels darrers Premis Gaudí, Entre dos aguas, del gironí Isaki Lacuesta, i l' opera prima de la sevillana Celia Rico, Viaje al cuarto de una madre, seran dos dels plats forts de la programació que Cineclub Manresa ha confegit per als propers dos mesos. L'Auditori de la Plana de l'Om també serà l'escenari d'una de les pel·lícules més impactants de la temporada, Climax, un esclat al·lucinogen -literalment- i un dels millors films del francès Gaspar Noé, estrenat en el darrer festival de Canes. En total, 11 títols de l'1 de març al 28 d'abril, que portaran a la pantalla gran la poesia hipnòtica d'Eugéne Green; el debut punyent de Peter Strickland; una mostra de cinema americà independent de la directora Debra Granik ( Winter's Bone) i la imprescindible quoata asiàtica amb el thriller emocional, Burning, de Lee Chang Dong.

Relacionades

Isaki Lacuesta tancarà la programació de l'entitat manresana a final d'abril amb Entre dos aguas que, després d'endur-se la Conxa d'Or del darrer Festival de Sant Sebastià, va ser la gran triomfadora dels premis del cinema català amb el Gaudí a la millor pel·lícula en llengua no catalana; millor direcció per Lacuesta i millor actor protagonista per Israel Gómez Romero. El film també es va endur estatueta al millor muntatge, per Sergi Dies; fotografia, per Diego Dussuel; so, per Amanda Villavieja i Alejandro Castillo, i música, per Kiko Veneno i Raül Refree.

A Entre dos aguas, Lacuesta torna a San Fernando dotze anys després per recuperar alguns personatges del seu segon treball La leyenda del tiempo. Amb un apassionant encreauament de ficció i realitat, Entre dos aguas parla del retrobament de dos germans, Isra i Cheíto, que han triat camins molt diferents i de la necessitat de continuar les seves vides.

La intimista Viaje al cuarto de una madre, de Celia Rico, amb les magnífiques Anna Castillo i Lola Dueñas, probablement en els millors papers de les seves carreres, es projectarà el 10 de març, inclosa en el Dia Internacional de la Dona. El film va sortir dels Gaudí amb el Premi Especial del Públic i tres guardons més: millor guió per la directora i millors actrius: protagonista, Lola Dueñas, i secundària, Anna Castillo, mare i filla a la ficció.