L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va destacar el paper vertebrador del territori que ha dut a terme al llarg dels seus 40 anys d'història el diari Regió7. En aquest sentit, va afirmar que el diari és una estructura de la vegueria de la Catalunya Central. «Ha sigut una història d'èxit», i ho ha de continuar sent. Celebrar 40 anys «és un mèrit més que destacable, i més en aquests temps».

Junyent va ser l'encarregat de lliurar el premis Regió7 de Cultura a l'artista Roser Oduber i el de l'Esport a la corredora berguedana Clàudia Sabata. Posteriorment, ja a l'hora dels parlaments, es va referir a tots els premiats, i també als guardonats en les dar-reres edicions, com una mostra del «talent i de la força del territori».

L'alcalde de Manresa va voler donar públicament la benvinguda a Manresa a la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó. Va ser nomenada el 24 de març, i ahir va participar en el seu primer acte oficial a la Catalunya Central. «Ho fa en aquest magnífica teatre», el Kursaal, «i en una magnífica ocasió», va manifestar Junyent. Budó era fins ara alcaldessa de la Garriga, càrrec que ara ha deixat. Ju-nyent es va felicitar que cada cop hi hagi més consellers i conselleres de fora de Barcelona perquè això també ajuda al reequilibri territorial, segons va assegurar.