El Concurs de Fotografia Vila de Súria s'apropa al mig segle de vida amb una bona salut i plenament consolidada en el calendari: la 49a edició aplega, a la sala d'exposicions de Cal Balaguer del Porxo, al Poble Vell de la localitat, fins a 306 imatges de mig centenar d'autors. Una xifra lleugerament menor a la de l'any passat però que certifica l'èxit de la convocatòria. La mostra amb els treballs premiats es pot veure fins al 30 de juny, amb entrada gratuïta.

L'increment en la participació de fotògrafs vinguts d'altres punts de Catalunya i de l'Estat és una de les notícies més destacades en la present edició del certamen. Un senyal inequívoc del prestigi assolit pel concurs que organitza la secció fotogràfica de Joventuts Musicals de Súria, amb el suport de l'Ajuntament.

Un fotògraf d'Alcázar de San Juan (Ciudad Real), Ángel Atanasio, es va endur el primer premi en la categoria de tema lliure (monocrom); segon va ser Toni Barbany, de Riells del Fai (Vallès Oriental), i tercer, Miquel Planells, de Ba-nyoles. En l'apartat de tema lliure (color), Javier Checa, de Castell-bisbal, va guanyar per davant de Francesc Villaforiola, de Tona, i de Lluís Remolà, de Sant Feliu de Llobregat.

En la categoria tema Súria, el primer premi va correspondre a Javier Checa, de Castellbisbal, seguit de Dolors Homs i Josep Codina, ambdós de Tona. El guardó reservat als concursants locals es va declarar desert.

En aquest sentit, els representants de l'entitat organitzadora del certamen, Albert Castellano i Josep Maria Homs, van animar els suriencs aficionats a la fotografia a prendre part en el concurs, per tal d'augmentar la presència de participants locals. La regidora de Cultura, Montserrat Juncadella, per la seva part, va destacar la vitalitat amb la qual el certamen s'encamina cap al primer mig segle de vida.

L'exposició dels treballs participants es pot visitar fins al 30 de juny, de divendres a diumenge i festius, d'11 a 14 h; i els dissabtes, també, de 17 a 20 h. L'entrada és lliure i gratuïta.

En les últimes edicions, el Concurs de Fotografia Vila de Súria ha exhibit un alt poder de convoctòria. El 2015 s'hi van presentar 54 fotògrafs i 274 treballs, unes xifres que es van incrementar de forma notable els dos anys següents: el 2016 hi va haver 64 autors i 335 fotografies, mentre que el 2017 van ser 76 fotògrafs i 401 imatges. El 2018, els guarismes van davallar a 316 instantànies de 57 autors, mentre que l'any passat es va registrar la participació de 57 fotògrafs, que van fer 316 imatges. Tot i el petit retrocés del 2019, el concurs surienc mostra el seu vigor mantenint-se per sobre del mig centenar de participants i els tres centenars d'obres presentades.