L'escriptor Miquel de Palol (Barcelona, 1953) presentarà la seva darrera novel·la, Angèlica i Rafel (Comanegra), avui a partir de les 19.30 h a la Llibreria Papasseit de Manresa, en un acte que prendrà el format de conversa amb el musicòleg Oriol Pérez (Manresa, 1974). La trobada és oberta al públic i d'accés gratuït.

Angèlica i Rafel és la culminació d'un projecte - Matar el monstre- concebut per l'editorial Comanegra amb motiu del 200 aniversari de la publicació de Frankenstein, de Mary Shelley (1818). El segell va demanar a set escriptors que fessin una novel·la cadascun d'ells sobre la ciutat de Barcelona, ambientades en èpoques diferents dins de l'arc cronològic dels dos darrers segles.

Després de Susanna Rafart, Julià de Jòdar, Jordi Coca, Núria Cadenes, Mar Bosch i Ada Castells, Miquel de Palol clou el cicle amb una novel·la on l'Angèlica, una agent secreta que es dedica a posar a prova altres agents, coneix el Rafel en una Barcelona caòtica. El relat serveix a l'autor per parlar de qüestions com la dialèctica entre veritat i mentida amb un to de comèdia i amb l'estil sempre inconfusible de Miquel de Palol.

Des de fa gairebé quatre dècades, el barceloní és un dels escriptors més destacats de la literatura catalana, amb títols cabdals com El Quincorn. L'acte de la Papasseit serà presentat per Oriol Pérez, un dels musicòlegs catalans més reconeguts i que, actualment, participa en projectes com la revista de música clàssica 440. Entre ells s'establirà una conversa que posarà al descobert les claus d'una novel·la que tracta sobre el no-res.