Les obres presentades al Concurs de pintura ràpida de Súria, que va complir la 52a edició en el marc de la festa major de la localitat bagenca, ja pengen de les parets de les sales d'exposició de Cal Balaguer del Porxo. Fins a final del proper mes d'agost, es podran contemplar els quadres creats pels artistes participants en el certamen, organitzat per Joventuts Musicals de Súria i l'Ajuntament, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

El concurs va tenir en la present edició 33 participants, una xifra lleugerament inferior a la de l'any passat (38 pintors). El jurat, format per Joan Vila Arimany (gua-nyador del Premi d'Honor del concurs del 2018), les pintores Olga Tena i Rosa Santamaria, i Josep M. Homs i Albert Castellano, de Joventuts Musicals de Súria, van ser els encarregats de fer la tria dels guanyadors en les diferents categories.

El Premi d'Honor va correspondre a Lluís Puiggròs, de Santa Maria de Merlès. El primer premi va recaure en Julio Garcia, d'Abrera; el segon va ser per a Narcís Sala, de Lloret de Mar, i el tercer per a la moianesa Aida Mauri.

En la categoria d'aquarel·la, el primer lloc va correspondre a Ramon Pujolà, de Sitges. Per la seva part, el berguedà Enric Besora va obtenir la primera plaça en l'apartat d'obres de petit format, seguit de l'esmentat Lluís Puiggròs.

L'altra categoria en joc va ser la dels concursants locals, en la qual va triomfar Carme Besa. La segona plaça va ser per a Marc Díaz.

Després de l'acte de lliurament de premis es va declarar inaugurada l'exposició que recull les obres presentades al concurs. El de Súria és un dels certàmens de la modalitat de pintura ràpida més veterans que se celebren anualment a la comarca, un tipus de competició pictòrica que té molt predicament arreu del país i que mou cada cap de setmana molts artistes.

Tal com es pot apreciar en la mostra, el repertori d'obres de l'edició d'enguany del concurs de Súria aplega diferents tècniques i temàtiques.