Rufmord, una producció alemanya que narra el cas de pornovenjança que pateix la Luisa, mestra d'una escola de primària d'un petit poble bavarès, i la seva posterior desaparició, va proclamar-se guanyadora, ahir, del Premi al Millor Format de Ficció del Festival Zoom d'enguany. A l'hora de tancar aquesta edició, el Teatre Municipal l'Ateneu d'Igualada acollia el lliurament dels guardons de la dissetena edició del certamen que ha distingit, enguany, tretze formats diferents del sector audiovisual.

Segons el veredicte del jurat, la pel·lícula ha estat valorada com «un trhiller amb un guió ben construït» i amb un «rerefons temàtic actual». El Premi al Millor Format d'informatius va ser per al programa de TV3 30 minuts; i, d'altra banda, el Millor Format Cultural i Divulgatiu se'l va endur la sèrie de Betevé Oh my goig!, per una «aposta necessària i sense pèls a la llengua que fa participar els joves».

Pel que fa a l'entreteniment, el Premi al Millor Format el van rebre, ex aequo, el programa britànic Drac SOS de Hattrick Entertainment i Channel 4 i la producció El cielo puede esperar de Movistar+ i Lacoproductora.

En la categoria d'esports la producció italiana Le ragazze mundiali va endur-se el Premi al Millor Format d'Esports, un documental que mostra els esforços de l'equip de futbol femení italià, classificat a la FIFA 2019.

A més a més dels premis de la secció oficial, ahir també van lliurar-se els Premis d'Honor a la trajectòria a Mari Pau Huguet i el de reconeixement a l'empresa al Canal#0 de Movistar; el Premi Auguri Sita Murt, a la comunicadora Candela Figueras; els Premis Millor youtuber i Millor instagramer, a Luc Loren i Pau Clavero, respectivament; i el Premi DO Catalunya al Millor Format de Televisió català a El brot, 25 passejades literàries breus, de Pep Puig, produït per Penedès Televisió i la llibreria L'Odissea.

Per altra banda, van lliurar-se els Premis del Showcase de Pilots de Ficció de Serielizados i Zoom Festival. El Premi del Públic va ser per l'episodi pilot Com a casa de Sergi Ricart i Pol Masvidal. I el Premi del Jurat va ser ex aequo per a Nunca nos dijeron la verdad, de Rosa Blas, i La vieja estrella, de Marc González.