L'avianenca Maria del Agua Cortés, arqueòloga de formació i tècnica en patrimoni, publica el llibre El moble popular a Catalunya, dins de la col·lecció Eines i feines del segell Brau Edicions. Cortés, que fa un any i mig va treure un volum sobre la masia catalana, posa ara a disposició del públic la recerca realitzada durant anys sobre el mobiliari.

El llibre destaca que les tres característiques del moble popular són la simplicitat, la utilitat i la seva condició artesanal. Cortés, nascuda el 1960 a Barcelona, i veïna d'Avià des de fa més d'un quart de segle, analitza les peces de cadascun dels mobles que hi havia a les cases i la seva funció.

La col·lecció Eines i feines de Brau Edicions arriba al seu novè títol amb l'obra de Cortés. Tres dels vuit llibres anteriors -Eines i feines de pagès, Eines i feines dels oficis i Estris i atuells de la casa de pagès- són obra del navarclí Llorenç Ferrer Alòs. La resta tracten qüestions com la terrissa, el vidre, els vestits populars i les arts de la pesca.