Segueix-nos a les xarxes socials:

Fígaro en clau de jazz

Paco Mir presenta al Kursaal una versió de l'òpera de Mozart amb un trio jazzístic i amb els cantants interpretant les àries de manera tradicional

Fígaro en clau de jazzImatge promocional

Jazz Bodas de Fígaro és, com diu el títol, una combinació de l'òpera còmica de Mozart amb música de jazz. Aquesta versió, a càrrec de Paco Mir, de Tricicle, es podrà escoltar demà (21 h) a la Sala Gran del teatre Kursaal de Manresa. Els cantants interpreten les seves àries de manera tradicional, però l'acompanyament és a càrrec d'un trio de jazz que, conservant els tempos originals, reinventa la partitura amb uns arranjaments tan insòlits com enlluernadors.

Paco Mir, que paral·lelament a la seva trajectòria amb Tricicle ha participat en més de 50 produccions com a autor, adaptador, director o productor, s'ha encarregat de l'adaptació i la direcció escènica. El seu El barbero de Sevilla va ser pioner en les versions infantils d'òpera, i des de fa anys treballa el repertori líric, en què destaca la seva feina al Teatre de la Zarzuela de Madrid i al Festival d'El Escorial. Mir va trobar en Les noces de Fígaro la partitura ideal per desenvolupar la seva idea de combinar jazz i òpera: és un títol popular amb un llibret divertit que conté algunes de les àries més divertides de Mozart. Jaume Vilaseca és l'artífex de l'adaptació jazzística. Amb un repartiment amb vuit intèrprets i tres músics, l'espectacle dura aproximadament 90 minuts.

Prem per veure més contingut per a tu