Amb la premissa d'escriure un relat ambientat a les Terres de l'Ebre, LaBreu Edicions posa a prova, des de fa tres anys, els seus autors: els envia una setmana al seu «laboratori perifèric», al Mas de Bernis, de l'Aldea, al delta de l'Ebre, per obligar-los a canviar d'espai i sacsejar, així, el seu esperit creatiu. D'aquest experiment ja n'han sortit tres volums: La recerca del flamenc (Joan Todó, Jaume C. Pons Alorda i Sebastià Portell, 2015), Cremen cels (Míriam Cano, Martí Sales i Antònia Vicens, 2017) i, acabat de sortir del forn, La vastitud (2020) , que signen Albert Pijuan, Lucia Pietrelli i Adrià Pujol. Tres relats al llindar de l'obsessió que, avui, a 2/4 de 8 del vespre, presentaran a la llibreria Papasseit de Manresa (c/Barcelona, 25).

Albert Pijuan (Calafell, 1985) escriu sobre el dia en què el primer home viu a la Lluna, on, acompanyat de robots sofisticats, dubta de la veracitat de la història. Pijuan és llicenciat en Ciències Polítiques i Filosofia. Ha publicat i estrenat una vintena de peces teatrals i treballa com a professor d'escriptura al Laboratori de Lletres de Barcelona.

Lucia Pietrelli (Candelara, Itàlia, 1984) aboca el lector a la vida d'una filla condemnada a rondar entre una vida estàtica als arrossars i una mare que li fa de mirall. Pietrelli va estudiar literatura entre Pisa, Madrid i Barcelona, i ara fa set anys que viu a Mallorca. Ha publicat sis títols de poesia i quatre novel·les.

Adrià Pujol (Begur, 1974) abandona tres forasters en aquest gran sud amb la missió d'exterminar la plaga del cargol poma. Pujol és antropòleg i escriptor. Actualment ho és a l'Escola Bloom de Barcelona i a l'Aula d'Escriptura de Girona. Ha publicat novel·les, biografies, contes i dietaris i col·labora a El País i al Diari de Girona.

L'acte tindrà també la presència de l'editora Ester Andorrà i del periodista manresà Albert Blaya, col·laborador d'aquest diari. L'acte, gratuït, és obert a tothom.