El web La República a Manresa en un clic (1931-1936), de l'associació Memòria.cat, ha incorporat una nova fotografia de la històrica visita que el president Francesc Macià va fer a la capital del Bages el 7 de juny de 1931. Es tracta d'una imatge que els responsables del site han trobat a l'Arxiu Nacional de Catalunya. L'autor és el fotògraf Josep Marimon i Vidal (Esparreguera, 1879 - Barcelona, 1942). A la fotografia es veu el president Macià, acabat d'arribar al pati del Teatre Kursaal, ple de gent.

Precisament aquest diumenge se celebren els 89 anys de la visita. El web de La República a Manresa en un clic té unes trenta imatges de l'efemèride. També recull un curt de 39" de l'entrada del president Macià al Kursaal, enregistrat pel manresà Josep Arola i Romo.

Aquest acte es va plantejar com una trobada dels diferents sectors catalanistes d'àmbit nacional, hi van participar personalitats rellevants del món de la política i la societat catalana i tingué un notable ressò.

Acabat l'acte del Kursaal, el president Macià es va adreçar a l'Ajuntament on va descobrir una placa commemorativa de les Bases de Manresa. Després, Macià i l'alcalde Joan Selves i Carner van sortir al balcó i van pronunciar uns emotius discursos.

Al web La República a Manresa en un clic (1931-1936) podeu trobar una àmplia informació d'aquest acte i documents, fotografies, retalls de premsa i àudios i vídeos de testimonis d'aquell dia històric.