L'espectacle d'homenatge a les víctimes de la covid-19 a Artés, i que va ser l'arrencada de la celebració de la festa major, va tenir molt bona acollida del públic. De fet, les entrades disponibles s'havien exhaurit ja dies abans. L'espectacle que va acollir la plaça Major va comptar amb dues parts, i totes dues eren estrenes.

D'una banda, el pianista David Martell va proposar «Dedicatòries», un conjunt de 16 peces pianístiques creades durant el confinament i que estan especialment dedicades a totes el personal sanitari. A mesura que les va anar creant, entre abril i maig, ja les va anar compartint a través del seu canal de YouTube. Són peces que tracten de la situació actual, amb títols com «Temps d'impàs», «Incerteses», «Homenatge», «Solidaritat» o «Recerca». Els estils musicals són variats, i combinen la força rítimca amb la sensibilitat melòdica, alguns són gairebé orquestrals i altres amb parts d'improvisació. «Dedicatòries» comença amb una mirada més optimista amb «Mirant el futur» i acaba amb una música que descriu cadascuna de les fases del confinament: «Suite descriptiva en 4 fases».

La segona part de l'espectacle es titula «hUmAns» i fusiona música, dansa i art. L'objectiu de la proposta artística és endinsar-se en la complexitat de les relacions humanes, condicionades pels ritmes de la naturalesa i es contrasten amb la influència de les noves tecnologies. La música és creada i interpretada al piano per Elisenda Duocastella, el violoncel i els son digitals són responsabilitat de Ferran Junyent i la dansa és a càrrec de Marta Rabaneda. La música d'aquest espectacle és minimalista i convida a la reflexió sobre la connexió i la desconnexió humana amb la natura.