El 2020 quedarà marcat per sempre més com l'any del coronavirus. El biòleg Daniel Closa ens ensenya tot allò que cal saber sobre els virus per entendre com són i com funcionen.

No pas tot el que té a veure amb els virus és dolent, per increïble que sembli dir una cosa així després de tot el que hem viscut. Però, tal i com afirma Closa, en els darrers nou mesos, a més d'una pandèmia vírica, «també hem patit una epidèmia d'informacions contradictòries, i fins i tot errònies, sobre virus i possibles tractaments».

Aquest nou títol de la col·lecció De 100 en 100, ens vol apropar a tot allò que és indispensable saber per tenir una idea clara sobre què són els virus i com ens afecten. «Si volem entendre els virus, el primer que cal és entendre'n l'ecosistema», afirma l'autor: «Un ecosistema microscòpic, però en el qual regeixen moltes de les regles que coneixem del nostre món. Hi ha depredadors i preses, paràsits i xarxes tròfiques. La lluita per l'existència i la competició per uns recursos que poden ser nutrients, espai o energia són igual de ferotges que al món macroscòpic». En previsió de futures onades i noves pandèmies, no és sobrer informar-se a través d'aquesta obra aclaridora.