'La voz humana', el curtmetratge dirigit per Pedro Almodóvar i protagonitzat per l'actriu britànica Tilda Swinton, va ser seleccionat aquest dilluns per l'Acadèmia de Hollywood com a semifinalista per competir per l'Oscar al millor curt.

Aquest és el segon any consecutiu que una obra d'Almodóvar aconsegueix superar aquest tall en el qual l'Acadèmia preselecciona 10 candidates que competiran per aconseguir la nominació definitiva. L'anunci final de nominats serà el 15 de març. En aquesta ocasió el cineasta espanyol s'ha imposat, juntament amb nou curts més, en un apartat que ha comptat amb 174 participacions.

Produïda per El Deseo, 'La voz humana' és una història protagonitzada en anglès per l'actriu Tilda Swinton, de trenta minuts de durada, que constitueix una lliçó moral sobre el desig basada en el clàssic homònim de Jean Cocteau.

És un text que de fet ha tret en diverses ocasions en la filmografia del director espanyol. Carmen Maura l'emula a 'La ley del deseo' (1987) i va estar en l'origen mateix de «Mujeres al borde de un ataque de nervios» (1988), una de les seves obres més aplaudides.

Si aconsegueix la nominació final seria la segona consecutiva per a Almodóvar, que l'any passat va trepitjar la catifa vermella dels premis juntament amb Antonio Banderas pel llargmetratge 'Dolor y gloria'. Almodóvar ja té dos premis Oscar per 'Todo sobre mi madre' (1999) i 'Hable con ella' (2002).

En aquesta edició, que se celebrarà el 25 d'abril en un format per determinar a causa de la pandèmia del coronavirus, les cintes hispanoparlants que continuen amb opcions per emportar-se el premi a millor pel·lícula internacional són 'Ya no estoy aquí' (Mèxic), 'El agente topo' (Xile) i 'La llorona' (Guatemala).