Dir que sota les caputxes del Ku Klux Klan s'hi amaguen monstres no és cap novetat ni cap sorpresa. Ara bé, la cosa canvia quan saltem del món de la metàfora i descobrim que, sota els cons de tela, s'hi amaguen éssers malignes i inimaginables.

En peu de guerra i amb moltes ganes d'estripar convencions. Així es presenten les protagonistes de Ring Shout (Càntic ritual) del novaiorquès P. Djèlí Clark, un grup de noies afroamericanes caçadores de monstres amb experiència als carrers de l'Amèrica profunda i en la batalla contra els nazis a la Segona Guerra Mundial. Un ofici que esclata només començar la novel·la, amb una arrancada que posa el lector sobre la pista d'un thriller d'acció i terror on els elements sobrenaturals es mouen amb naturalitat entre referències històriques.

A mesura que avança la trama, el llibre guanya en volum i desplega una dimensió crítica i polièdrica amb el racisme institucionalitzat als EUA, no només en l'època del relat. Una manera d'enllaçar un crit de ràbia i denúncia a segles d'injustícia amb l'embolcall de la ficció.

La portada d'aquesta edició du la firma d'un Albert Monteys que demostra, com en els còmics, que es mou com peix a l'aigua en el territori fantàstic.