El prestigiós grup vocal The Kings Singers ha estrenat l’obra Spring, the sweet spring del compositor igualadí Carles Prat. L’obra, que va ser guardonada entre més de 200 peces en l’edició 2020 del premi internacional de composició My first 50 years promoguda per l’Associazione Emiliano Romagnola Cori, va ser estrenada en primícia en el concert que The Kings Singers van oferir al Teatro Celebrazioni de Bolonya.

Spring, the sweet spring, basada en un poema de Thomas Nashe, està escrita expressament per a les veus dels integrants The Kings Singers (6 veus masculines) i va ser premiada en aquest certament internacional juntament amb una altra composició de Carles Prat, l’obra Winter stars, que va guanyar el premi en la categoria de 8 veus i que va ser estrenada el març d’aquest any a Bucarest a càrrec del Corul Madrigal de Romania, el Cor Nacional. Totes dues obres seran pròximament editades per l’editorial Hal Leonard dels Estats Units.

The Kings Singers és un grup vocal de reconegut prestigi internacional, amb més de 50 anys de trajectòria, que ha trepitjat els millors escenaris arreu del món. Són reconeguts per les acurades i treballades interpretacions que fan del repertori més variat des de música del Renaixement, medieval, clàssica i obres contemporànies i de música moderna.

Carles Prat va formar-se a l’Escolania de Montserrat i l’Escola de Música d’Igualada. Més endavant, va cursar estudis de Cant Clàssic a l’Escola Superior de Música de Catalunya, i el 2011 finalitzà el màster d’òpera a Colònia.