Cada cop costa més amortitzar les pel·lícules. Per això mateix un film que s´hauria de projectar d´aquí a un mes, durant les festes de Nadal, ens arriba a mitjan novembre. De fet, Cuento de Navidad ja es va estrenar als Estats Units la setmana passada i es va col·locar al capdavant de la llista de films més recaptadors. Som davant la principal aposta de la Disney pel mercat nadalenc, un producte d´animació del qual fa promoció des del darrer festival de Canes, en el qual se´n va fer un avançament especial.

L´enèsima adaptació del brillant relat de Charles Dickens ens arriba sota la direcció de Robert Zemeckis, que s´ha dedicat darrerament a perfeccionar l´animació digital amb les propostes Polar express i Beowolf. Com en aquests dos films, Zemeckis s´ha envoltat d´un bon grup d´intèrprets, especialment d´una estrella principal amb la capacitat de donar veu a set personatges diferents.

Quin podia ser? Sí, l´irreverent Jim Carrey, que ja vam poder sentir rere l´aparença d´un dibuix animat a Horton i que novament es posa a la pell d´un ancià després de fer-ho a Una serie de catastróficas desdichas de Lemony Snicket. En la versió original també trobem Cary Elwes (Saw), Colin Firth (Mamma Mia!), Gary Oldman (Drácula), Bob Hoskins (El viaje de Felicia) i Robin Wright Penn, que repeteix amb Zemeckis després de Beowolf. Partint de la novel·la publicada el 19 de desembre del 1843, el mateix Robert Zemeckis ha adaptat la història d´Ebenezer Scrooge, un home mesquí que només viu per fer diners i per maltractar el seu fidel criat i el seu nebot rialler. Però durant una mateixa nit s´haurà d´enfrontar als fantasmes dels Nadals passats, presents i futurs, tres éssers del més enllà, amb caràcters molt diferents, que l´obligaran a obrir el cor i enfrontar-se a una realitat de la qual sempre ha fugit.