El Festival Internacional de Cinema Solidari (CLAM), amb motiu del 50è aniversari de l´entitat Ampans, projectarà aquest dijous, dia de l´estrena del certamen navarclí, el curtmetratge documental titulat "Pares", una obra de la Fundació en la qual 12 pares de fills amb discapacitat intel·lectual expliquen com han fet front a la situació dels seus fills i filles. La projecció es farà a les 21.45 h.

El pares expliquen com és la seva vida al costat dels seus fills, de les dificultats amb les que s´han trobat, de com els ha tractat l´entorn, i de com tiren endavant. Pares de fills i filles amb capacitats i necessitats molt diferents, però amb una cosa en comú, l´amor pels seus fills.

"PARES" és la continuació d´un projecte de la Fundació AMPANS, que va començar amb "MARES" un altre curt documental, on són les mares, les que parlen dels seus fills i filles amb discapacitat.

Ampans, una entitat que atén 1.400 persones

Ampans s'ha convertit en una entitat de referència pel que fa al suport de les persones amb discapacitat intel·lectual i actualment té 1.400 usuaris i més de 600 treballadors. Es va iniciar com una associació sense afany de lucre l´any 1965 per un grup de pares i mares de la comarca del Bages preocupats per l´educació i la integració del seus fills amb discapacitat intel·lectual, constituint l´inici del que és avui la Fundació Ampans.