Segueix-nos a les xarxes socials:

Pere Joan Martorell publica la novel·la «La memòria de l'Oracle»

L'escriptor, que és mes conegut per la poesia, opina que l'enfocament d'aquesta novel·la és peculiar

Pere Joan Martorell publica la novel·la «La memòria de l'Oracle»ACN

L'escriptor Pere Joan Martorell publica la novel·la «La memòria de l'Oracle» (Edicions de 1984), Premi Mallorca de Narrativa 2017. L'obra narra la història d'una mare i la seva filla que busquen el pare que va desaparèixer durant la guerra. L'escriptor, que és mes conegut per la poesia, opina que l'enfocament d'aquesta novel·la és peculiar: «la voluntat era trobar un punt de vista alternatiu de la Guerra Civil i , sobretot, una manera diferent de narrar».

En el llibre s'hi poden trobar paraules específiques, expressions i frases fetes del mallorquí i també del poble de l'autor. Martorell ha exemplificat que «veig que les noves generacions van perdent la riquesa del llenguatge; per als meus fills tot són arbres i ocells, quan n'hi ha multitud d'espècies» i que en aquesta novel·la vol «jugar amb aquest bagatge lingüístic» i «recuperar una certa riquesa de les paraules».

Aquesta novel·la té una forma molt lírica a causa de l'experiència de l'escriptor en el gènere de la poesia. Així, assegura que «el ritme, la forma, l'estil i el llenguatge es noten». Pere Joan Martorell tenia la intenció de «crear una atmosfera freda, angoixant i fosca» i, per això, «els dies, l'estiu, la calor i la platja gairebé no existeixen, i només es parla de fred, neu i foscor». Un dels referents de Martorell és l'escriptor mallorquí Blai Bonet, que creu també aconseguia retratar aquesta atmosfera tèrbola en les seves novel·les.

Prem per veure més contingut per a tu