05 de desembre de 2018
05.12.2018

Sergi Doria recopila cròniques dels anys 30 que justifiquen el «nou periodisme»

Publica l'assaig històric «Un país en crisis. Crónicas españolas de los años 30»

05.12.2018 | 12:48
Sergi Doria

El periodista i escriptor Sergi Doria recopila i contextualitza en un llibre cròniques periodístiques dels anys 30 que, en el seu conjunt, justifiquen l'aparició del 'nou periodisme' i sobretot mostren la realitat d'un país que "segueix sense canviar gaire en els seus temes fonamentals", ha informat el segell Edhasa.

En l'assaig històric 'Un país en crisis. Crónicas españolas de los años 30' (Edhasa), Doria recupera una generació de cronistes que, excepte algunes excepcions, va ser arrasada per la Guerra Civil amb morts i exilis.

L'antologia desmenteix que el 'nou periodisme', que consisteix a explicar la realitat com una novel·la, l'inventessin Truman Capote o Günther Wallraff.

Segons constata el periodista cultural del diari 'ABC', abans va haver-hi reporters que van mimetitzar el microcosmos social que pretenien revelar als seus lectors.

Des de la revolució d'Astúries, passant per infiltracions en els submons dels rodamons, dones del servei o la proclamació de la República de Lluís Companys protagonitzen cròniques que van il·luminar la creativa i cruel dècada dels anys 30, pròdiga en genialitats i en desgràcies.

En l'assaig, recupera cròniques de Francisco Carral, Carles Sentís, Josep Pla, Ramón J.Sender, José Ignacio de Arcelu, Vicente Sánchez-Ocaña, Juan Ferragut, Irene Polo, Gabriel Trillas Blázquez, Paulino Masip i Braulio Solsona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook