El músic i membre de la Societat General d'Autors (SGAE) Eme Navarro, crític amb la coneguda popularment per Llei Sinde-Wert, ha intentat posar a prova la suposada "ineficàcia" de la disposició segona de la Llei d'Economia Sostenible, el mateix dia de la entrada en vigor.

Navarro va presentar a la 9 hores d'ahir una denúncia a la Secció Segona de la comissió de la Propietat Intel·lectual contra 210 webs perquè enllacen amb una de les seves cançons amb copyright, composta expressament per a aquesta acció, perquè el músic compon obres lliures de drets.

La iniciativa forma part del projecte promogut per l'organització Hacktivistas.org i la seva pàgina web wertdeenlaces.net, que animava els usuaris a compartir enllaços per saber com actuaria la nova norma legal. La coneguda Llei Sinde-Wert va entrar en vigor ahir després de més d'un any de polèmica. Detractors i simpatitzants han mostrat a les xarxes socials i diferents webs les seves raons per donar-hi suport o no.

Per això, des Hacktivistas.org van impulsar la iniciativa wertdeenlaces.net, per la qual els usuaris només havien de copiar o compartir un URL a la seva web o xarxa per enllaçar l'obra i després omplir un formulari per formar part de la "llista de Sinde-Wert". La finalitat és comprovar fins on és capaç d'arribar la nova llei.