Els directors de 'Ciutat morta', Xavier Artigas i Xapo Ortega, esperen que l'impacte mediàtic que ha provocat la projecció del documental al 33 permeti reobrir el cas del 4F per "fer justícia" en un judici en què es va "vulnerar la presumpció d'innocència". En una entrevista a RAC1, han lamentat el tuit del sindicat de policies, que va instar els espectadors a "anar al cinema" tot i que "si us agrada la fantasia amb C33 teniu prou" i creuen que és una declaració "lamentable" i "desafortunada". Els directors han recordat el seu compromís d'alliberar el film a la xarxa a partir del 4 de febrer perquè el projecte "s'emancipi". "S'ha acabat la pel·lícula. Ara comença la justícia", han reblat.

Xavier Artigas i Xapo Ortega han assegura que mai s'han amagat que l'objectiu del film és "fer justícia". Les veus contràries, expliquen, no han parlat "perquè no han volgut". Els directors afirmen que han deixat de creure amb la justícia però que ara són "optimistes" i espera que es recapituli reobrint el cas i fent justícia.

Quant a la coincidència amb les eleccions municipals, Artigas i Ortega consideren que cau en el millor moment. "Ha acabat la pel·lícula, ara comença la justícia", han afirmat. Conegudes les audiències, els directors han reconegut que els han "provocat vertigen"

Nous projectes

Els directos han explicat que estan preparant un nou projecte sobre un noi negre que va morir "de forma inexplicable" la nit de reis de 2012 mentre es trobava sota custòdia policial en un centre d'internament d'estrangers. Estem fent una "revisió" sobre la política de control migratori i sobre "el cinisme d'una ciutat que es creu tan moderna".