Segueix-nos a les xarxes socials:

TV3 estrena «Las cloacas de Interior», el film que destapa corrupció al ministeri

El documental demostra l'existència d'un entramat d'il·legalitats contra polítics i policies

TV3 estrena «Las cloacas de Interior», el film que destapa corrupció al ministeriCCMA

Sense ficció de TV3 estrena aquesta nit Las cloacas de Interior, un treball d'investigació sobre les maniobres ocultes del ministeri d'Interior. El reportatge, dirigit per Jaume Roures i amb guió de Jaume Grau, inclou el testimoni de quatre policies, Marcelino Martín Blas, excap d'Afers Interns de la policia; Jaime Barrado, comissari de policia; José Oreja, sergent de la Guàrdia Civil; i un alt funcionari del ministeri d'Interior que conserva l'anonimat. Tots ells aporten declaracions inèdites que serveixen per comprendre l'abast de l'entramat d'il·legalitats i permeten traçar un fil conductor de l'anomenada guerra bruta d'Interior.

La investigació revela l'existència d'una estructura coneguda com a «oficina sinistra», formada en part per integrants de l'antiga Brigada Político-Social franquista, encarregada d'elaborar informes contra adversaris polítics i policies.

A més, el documental també aporta declaracions dels Cierco, propietaris de Banca d'Andorra, i de Martín Blas, que demostren l'existència de maniobres il·legals per tal d'aconseguir els comptes opacs dels Pujol.

Prem per veure més contingut per a tu