Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, Operación Triunfo va dedicar una setmana a la figura femenina amb visites d'exconcursants, xerrades educatives fonamentades en el feminisme i, sobretot, en l'elecció de temes musicals reivindicatius d'una vuitena gala que anit, va viure l'expulsió de Jesús i un fet anecdòtic: Samantha ha estat la primera concursant de la història d'OT que creua la passarel·la en cadira de rodes.

La gala vuit del programa va transcórrer sota la normativa habitual. Jesús no es va salvar de ser el setè expulsat de l'acadèmia mentre que Gérard i Hugo van acabar sent els nous nominats d'aquesta setmana. La nit però, va superar el llindar de la sorpresa en tot moment.

El top 3: els moments més polèmics de la nit

La lesió de turmell de Samantha. Samantha s'ha convertit en la 'showgirl' del programa. La concursant ho ha demostrat al llarg de les gales amb els seus comentaris previs a les actuacions. Aquest diumenge però, ha protagonitzat uns quants dels moments més èpics de la nit després de patir una lesió al genoll esquerre durant una classe d'interpretació. La concursant va passar tota la nit asseguda, fins i tot quan li va tocar interpretar el tema de la setmana i posteriorment li va impedir que cantés la grupal per l'esforç de moviment que requeria la cançó. El moment estel·lar va arribar quan, després de ser salvada de la nominació per part del professorat, es va convertir en la primera concursant de la història del xou musical en passar la passarel·la en cadira de rodes.

El polèmic ús del comodí de la immunitat. 'Operación Triunfo' va repetir ahir nit un dels privilegis de les gales anteriors. La concursant preferida pel públic, que aquest cop va ser Maialen, va poder escollir salvar-se a ella o a un company de la nominació. Per sorpresa pel jurat i el públic, la jove va preferir salvar en Bruno, ja que volia que la seva actuació fos valorada com qualsevol altre sense cap mena d'avantatge. Finalment, la seva jugada va resultar efectiva, ja que el jurat la va guardonar fent-la passar la passarel·la després de demostrar la seva gran evolució dalt de l'escenari.

Una nominació injusta. Després que Anajú fos salvada pels companys, Gérard i Hugo tornen a disputar-se una plaça per continuar dins l'acadèmia. I és que aquesta és la segona vegada que els nois es troben a la corda fluixa i això no ha agradat gens als seguidors dels joves, qui s'esperaven poder veure els andalusos junts a la gran final. Això no es produirà, ja que la setmana que ve un d'ells haurà d'abandonar l'acadèmia després d'haver estat nominats per la falta d'expressió d'un, Gérard, i la inestabilitat vocal de l'Hugo.

Es pronostica una setmana dura per tots els concursants restant, més ara que s'acosta la final.