La farmàcia Alier de Manresa celebra enguany el seu centenari. Actualment, la llicenciada Teresa Alier és qui està al capdavant de l'establiment que va fundar el seu avi Pere Alier Bonet. Va obrir portes el 8 de febrer del 1913 quan Alier Bonet, que havia nascut el 1880 a la Cerdanya, al municipi de Das, es va llicenciar en farmàcia el 1904. Abans d'obrir a Manresa, diu Teresa Alier, el seu avi havia tingut una farmàcia en un altre municipi, encara que no han pogut saber quin perquè no n'hi ha constància escrita.

En una circular enviada i publicada al diari Pla de Bages, amb motiu de l'obertura de l'establiment, explicava que s'hi podia trobar "tota classe d'específics" i una secció d'homeopatia. A més, Alier Bonet va ser president del Centre Excursionista de la Comarca del Bages (CECB) el 1916 i el 1917. Fidel Riu Dalmau, a La Veu de Catalunya, el va definir com un "home estudiós" al qual "la seva modèstia va impedir transmetre els seus coneixements, que van desaparèixer amb la seva mort". I és que va morir el 1926 amb 46 anys víctima d'una pulmonia. Ell mateix havia dedicat moltes hores a fer fórmules de medicaments que havia recollit en diversos receptaris que encara avui conserva la família i on hi ha fórmules com per exemple d'hòsties pel mal de cap i remeis per als ofecs. La farmàcia, a més, era famosa per la seva magnèsia i la pomada groga, que curava moltes malalties de la pell i que era una fórmula del mateix Pere Alier Bonet.

Amb la seva mort, el 1926, el seu fill Pere Alier Giró, amb només 8 anys va decidir que volia ser farmacèutic i es va quedar vivint a Manresa amb la seva àvia, ja que la seva mare se'n va anar a viure al Masnou amb els seus altres dos fills. Des del 1926 i fins al 1940, quan Pere Alier es va llicenciar, diferents regents es van fer càrrec de la farmàcia d'entre els quals destaquen J. Sala i E. Mercader. A més, el 1949, l'establiment es va sotmetre a una profunda reforma per adaptar-lo a les necessitats del moment. Alier Giró, explica la seva filla Teresa, "era molt treballador" i passava moltes hores a la farmàcia. A més, tenia la distribució d'oxigen per a malalts al Bages i la seva filla recorda com de petita "l'acompanyava a veure els malalts de l'oxigen els caps de setmana o els portava les bombones. I veia com parlava amb els malalts i que ho feia amb molt de gust". Amb tot, també va tenir temps per ser, el 1945, campió d'esquí de relleus de Catalunya amb Espinal, Rota i Massana.

L'any 1989, als 71 anys, Pere Alier Giró moria com a conseqüència d'una leucèmia. Abans, la seva esposa, Roser Carrión, s'havia anat incorporant progressivament a l'establiment familiar des del 1976 ajudant el seu marit. Des de llavors i fins la seva jubilació sempre havia estat a la farmàcia.

Teresa Alier va agafar el relleu al seu pare. Però abans d'estudiar farmàcia explica que va fer la carrera d'història i es va especialitzar en antropologia. Amb tot, explica que quan va acabar la carrera, el seu pare ja era gran i es va plantejar vendre la farmàcia i llavors, diu, "a mi se'm van obrir els ulls. Havia estudiat el que m'agradava i llavors tocava fer el que em convenia". Així que es va posar a estudiar farmàcia i s'hi va llicenciar el 1990. En el període entre la mort del seu pare i fins que ella es va poder fer càrrec de la farmàcia, van tenir de nou una regent, Olga Trujillo, que, a més, és amiga de Teresa Alier.

Actualment, l'atenció al públic de la farmàcia es completa amb una altra farmacèutica, Carme Creu, que hi treballa des de fa 22 anys i amb una auxiliar de farmàcia, Mònica Serra, que hi treballa des de fa 12 anys.

A més, el futur de l'establiment familiar sembla garantit ja que, segons explica Teresa Alier, la seva filla diu que vol estudiar farmàcia. Si és així, serà la quarta generació familiar que està al capdavant de la farmàcia del carrer dels Infants de Manresa.