Segueix-nos a les xarxes socials:

La Cambra de Barcelona preveu que Catalunya creixi per sobre de l'1,5% aquest any

L'ens revisa a l'alça els seus pronòstics i millora els de la Generalitat

La Cambra de Comerç de Barcelona creu que la recuperació de l'economia catalana s'accelerarà els pròxims mesos, pel que el Producte Interior Brut (PIB) podria situar-se a final d'aquest any "per sobre de l'1,5 %", almenys tres dècimes més que no va pronosticar el mes de maig. Aquest percentatge supera tant les previsions inicials de la Cambra, que al començament de l'any va xifrar de l'1,2 % el creixement de l'economia de Catalunya per a aquest 2014, com de la Generalitat, que el va situar en l'1,4 %.

El president de la institució cameral, Miquel Valls, va explicar ahir que el PIB de Catalunya ha crescut l'1,3 % el segon trimestre en termes interanuals, així que l'economia catalana encadena ja tres trimestres consecutius amb creixements positius. A més, les previsions per al tercer trimestre són també positives i podria donar-se un increment interanual pròxim al 2 %. Aquesta millora de l'activitat es reflecteix en el consum privat, que creix actualment per sobre del 2 %, però també en la inversió i les exportacions. Això porta la Cambra a considerar que és "molt probable" que a la tardor revisi a l'alça la previsió de creixement per al conjunt del 2015.

"La recuperació és ferma. Anem cap a una recuperació sòlida. Acabarem l'any millor i segurament millor del que esperem. Sóc optimista sobre la marxa de l'economia catalana el 2014", va afirmar Valls. L'empresari va destacar que la internacionalització i l'activitat exportadora de les empreses serà determinant per consolidar la recuperació de l'economia. Va assenyalar, en aquest sentit, que les exportacions de béns mostren un creixement moderat els cinc primers mesos de l'any, amb el 2,4% interanual, a causa de la caiguda de les vendes fora de la UE (-4,4 %), mentre que les dirigides a l'àrea de la UE augmenten el 6,1%.

Els mercats que més estan contribuint al creixement de les exportacions catalanes són el Regne Unit, Alemanya i Portugal, mentre que les regions que estan frenant les vendes a l'exterior de Catalunya són EUA, Argentina, Brasil i Veneçuela. Valls va subratllar que el nombre d'empreses exportadores va arribar a un nou màxim històric el 2013, amb un total de 49.050 companyies, gairebé 3.000 més que el 2012.

Prem per veure més contingut per a tu