Les vint persones més riques a Espanya posseeixen una fortuna similar als ingressos del 30% més pobre de la població (gairebé 14 milions de persones), segons un informe de l'ONG Oxfam.

Espanya és el segon país més desigual de la Unió Europea després de Letònia, va assenyalar el director general d'Oxfam Intermón a Espanya, José María Vera, durant la presentació de la campanya "Iguals. Eliminem la desigualtat extrema. És hora de canviar les regles", que ahir es va llançar en cinquanta països.

"Som un pèssim exemple", va remarcar Vera, abans d'indicar que Espanya és el país de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) on més ha crescut la desigualtat en els últims anys.

Els tres espanyols més acabalats dupliquen en riquesa els nou milions de persones que formen el 20% de la població més pobra del país, d'acord amb les dades d'Oxfam. En l'últim any, les vint fortunes espanyoles més grans han augmentat la seva riquesa 15.450 milions de dòlars, precisa l'organització. En conjunt, les vint persones més riques a Espanya van arribar el març d'aquest any una riquesa de 115.400 milions de dòlars. En l'informe, s'adverteix que l'increment de la desigualtat podria causar un retrocés de dècades en la lluita contra la pobresa.