El carrer Guimerà de Manresa serà una illa de vianants entre Crist Rei i la Muralla els dissabtes i festius comercials d'aquesta campanya nadalenca. A més, s'obre la possibilitat de limitar el trànsit del carrer en altres dates i fins i tot permanentment, encara que serà un cop acabada la campanya de Nadal quan s'avaluaran el resultats de la prova pilot i si es repeteix.

Demà serà el primer dia sense cotxes al principal eix comercial de Manresa i es repetirà en vuit ocasions més: 8, 13, 20, 21, 27 i 28 de desembre i el 3 i 4 de gener. El trànsit es tallarà de les 10 del matí a les 9 del vespre.

Segons va explicar ahir la regidora de Comerç i Promoció Econòmica, Sílvia Gratacós, la intenció amb aquesta iniciativa proposada pels mateixos comerciants és que "la gent es faci seva la vorera i la calçada" per dinamitzar i incentivar l'activitat comercial.

Després de Reis, consistori i comerciants analitzaran els resultats i estudiaran la possibilitat d'implementar-ho en altres dates assenyalades sense descartar la possibilitat de fer-ho de forma permanent. Preguntada per aquest extrem, Gratacós va explicar que per "tallar el trànsit permanentment cal tenir en compte que afecta el trànsit", i que al mateix carrer hi ha una parada d'autobús que "és final i inici de línia i que traslladar-la comporta una inversió econòmica que s'hauria de negociar amb la concessionària".