La ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha assegurat avui que les últimes dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) "certifiquen que l'any 2014 ha estat l'any de l'ocupació a Espanya" i que "ja estem iniciant la recuperació, amb ocupació de qualitat".

En declaracions després d'assistir a un esmorzar informatiu a l'Hotel Palace, Báñez s'ha referit així a la caiguda del nombre d'aturats a Espanya el passat any en 477.900 persones fins a aconseguir els 5.457.700 i al fet que la taxa d'atur s'hagi situat en el 23,7 % de la població activa, un punt per sota de les previsions del Govern (24,7 %).

La ministra ha posat de manifest que durant el passat exercici s'han creat "gairebé 1.700 llocs de treball en cada dia laborable", la qual cosa al seu judici "significa que l'esforç de tota la societat espanyola està donant els seus fruits", perquè es crea "més ocupació" i a més "de qualitat".

La responsable d'Ocupació ha reconegut no obstant que tota la societat ha de "seguir treballant" perquè "encara queden molts espanyols que no tenen aquestes oportunitats que mereixen", i així ho farà el Govern amb interlocutors socials, famílies i empreses, perquè els que no tenen ocupació en trobin "al més aviat possible".

En qualsevol cas, aquests aturats, segons Báñez, "tenen avui més confiança en què podran trobar" un treball "en els propers mesos".