Segueix-nos a les xarxes socials:

Catalunya dobla la mitjana d'atur de la Unió Europea

Segons un informe de l'Eurostat, Espanya se situa al capdavant del rànquing dels estats amb més desocupació

Catalunya, amb una taxa d'atur del 20,3%, dobla la mitjana d'atur registrat a la Unió Europea (10,1%), segons un informe publicat aquest dimarts per l'Eurostat, l'oficina d'estadística europea. D'altra banda, les taxes d'atur més altes a tota l'Eurozona s'han registrat a cinc comunitats espanyoles: Andalusia (34,8%), Canàries (32,4%), Ceuta (31,9%), Extremadura (29,8%) i Castella la Manxa (29%). En els resultats globals, Espanya se situa al capdavant del rànquing dels estats on hi ha més atur amb tretze regions que doblen la taxa d'atur de la UE, del 10,1%, seguit de dotze demarcacions gregues i quatre italianes.

Amb millor resultats que Catalunya dins l'Estat hi consta La Rioja (15,7%), el País Basc (16,3%), la comunitat de Madrid (18,7%), Cantàbria (19,4%) i Aragó (20,2). L'estudi mostra també aquells territoris de la UE on l'atur registrat és inferior al 5%, 23 de les quals són regions alemanyes, setze de la Gran Bretanya, sis a Àustria i tres a Bèlgica i Romania.

Una part de l'informe se centra en l'atur juvenil, que comprèn aquells joves aturats que tenen entre 15 i 24 anys. Mentre la mitjana a la UE de l'atur juvenil és del 21,9%, quatre departaments alemanys aconsegueixen una taxa d'entre el 3,7% i el 5%. Per contra, Espanya està a les posicions capdavanteres també en les taxes més altes d'atur juvenil: Ceuta és la segona regió que apareix amb més atur juvenil a l'Eurozona (67,5%), Andalusia és tercera (61,5%) i Castella La Manxa és quarta (61,3%). Finalment, Canàries és la desena comunitat amb més atur juvenil a Europa amb un 57,4%. Pel que fa a Catalunya, la taxa de joves sense feina és del 47,1%.

Prem per veure més contingut per a tu