Segueix-nos a les xarxes socials:

Ajuntaments del Bages impulsen un pla per formar 120 treballadors per a la indústria

El programa, dotat amb 323.980 euros, té el suport de Diputació, Consell, Cambra i centres formatius

Ajuntaments del Bages impulsen un pla per formar 120 treballadors per a la indústriaroger junyent

Un total de 120 treballadors rebran formació específica per al sector metal·lúrgic en el marc del projecte Ocupació Bages Industrial. Els seus objectius són millorar la inserció laboral de persones en situació d'atur a més de millorar la competitivitat empresarial, i també es busca la concertació institucional.

Es tracta d'un programa liderat per l'Ajuntament de Manresa en el qual també participen 11 ajuntaments més del Bages i el de Solsona, la Diputació, el Consell Comarcal, la Cambra de Comerç, Pimec i la Patronal Metal·lúrgica. El pressupost total del programa és de 323.980 euros, dels quals 241.980 els aporta la Diputació i 82.000 els aporten els diferents consistoris i el Consell Comarcal.

La Cambra de Comerç de Manresa, el CIO de Manresa, Pimec, el Consell Comarcal i la Patronal Metal·lúrgica faran una diagnosi de la situació empresarial, mentre que la formació anirà a càrrec de la Fundació Lacetània, la Cambra de Comerç i la UPC. En total es faran 6 cursos de 20 places cadascun. Estaran especialitzats en operacions auxiliars de fabricació mecànica, mecanització amb CNC, verificació tridimensional, dis-seny de 3D, organització industrial, i administratiu en temes de comerç internacional. La formació es farà seguint el model dual en el qual l'adquisició de coneixements passarà per la integració de l'alumne a l'empresa.

Prem per veure més contingut per a tu