Segueix-nos a les xarxes socials:

Quins electrodomèstics consumeixen més electricitat?

Descobreix quins són els aparells de la llar que més gasten segons l'IDAE

Quins electrodomèstics consumeixen més electricitat?Getty Images

Les cases suposen la cinquena part de tota l'energia que es consumeix a Espanya. Per poder estalviar en la factura elèctrica convé saber quins són els electrodomèstics que més llum gasten.

Segons l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), són aquests:

-Nevera. El rànquing l'encapçala la nevera. Suposa el 30,6% del consum d'electricitat de les nostres llars. Els frigorífics més eficients (classe A +++) consumeixen un 75% menys que els de classe D. Consell: mai introduir aliments calents i quan la obrim, aprofitar per posar-hi diversos aliments a la vegada.

-Televisor. És un dels aparells que més temps està encès. Suposa el 12,2% del consum total. Consell: evitar l'ús del 'stand by' i apagar-la per complet.

-Rentadora. Aquest electrodomèstic s'emporta el 11,8% del consum d'electricitat d'una casa. Consell: utilitzar programes curts i rentats en fred en la mesura del possible.

-Forn. Consumeix a l'hora entre 800 i 1.200 W depenent del model. Suposa el 8,3% del consum total. Consell: mantenir-lo net de greixos, no obrir-lo durant la cocció i aprofitar la calor residual.

-Ordinador. Imprescindible a les llars, consumeix el 7,4% de l'electricitat d'una casa. Consell: baixar la il·luminació de la pantalla, treure l'estalvi de pantalla i desconnectar els perifèrics.

-Rentaplats. Gasta uns 246 W a l'hora i consumeix el 6,1% de l'electricitat. Consell: utilitzar programes curts i de baixa temperatura, i carregar-lo al màxim.

-Assecadora. No és un electrodomèstic molt habitual a les cases. Consumeix el 3,3% de l'electricitat total. Consell: omplir-los al màxim, seleccionar un cicle determinat en funció del tipus de roba.

Prem per veure més contingut per a tu